Predsjednik Mešihata posjetio Medžlis Priboj

Dana 01.10.2020. godine delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, posjetila je Medžlis IZ-e Priboj.
Tom prilikom su sa domaćinom, glavnim imamom Harun ef. Eminagićem, obišli radove na zgradi Medžlisa, koji je muftiju Dudića upoznao sa njihovom dinamikom izvođenja.
Nakon toga, obišli su džemat Čitluk, gdje je Omer ef. Hodžić sa predsjednikom džemata i sekretarom predsjednika Mešihata upoznao o dosadašnjim radovima na džamiji koji su u završnoj fazi. Ovaj džemat zaslužuje sve pohvale na trudu koji su uložili, posebno u prethodne dvije godine. U potpunosti je renovirana džamija i ostali su samo radovi na uređenju  njenog harema.
Nakon toga, obišli su porodicu kojoj je CHR Hajrat sagradio kuću.
Poslije toga muftija Dudić je prisustvovao dovi porodice Eminić povodom postavljanja kamena temeljca za porodičnu kuću. Dovi i prinošenju kurbana Jasmin ef. Eminića prisustvovali su svi imami Medžlisa Priboj.

U delegaciji Mešihata bili su direktor CHR Hajrat Mirsad ef. Bećirović i novopazarski glavni imam dr. Enver ef. Omerović.