Održana svečanost u Hajrudin džamiji

U povodu mjeseca rebiu-l-evvela na području Islamske zajednice održano je niz svečanosti, a 06.11.2020. godine nakon jacije namaza u Hajrudin džamiji, uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera, upriličen je mevludski program kojem je pored delegacije Mešihata na čelu sa muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem prisustvovao veliki broj novopazarskih imama.
Nakon prigodnog programa, sastavljenog od kur'anskih ajeta, salavata, kasida i isječaka iz Mevluda, prisutnima se obratio predsjednik Mešihata koji je naglasio da je ova svečanost, osim povodom mjeseca rođenja Allahovog Poslanika, priređena i zbog završetka adaptacije Hajrudin džamije u čije radove je uloženo 22.000 eura, pohvalivši imama džamije, predsjednika Novopazarskog medžlisa Enes ef. Ibrovića, džematski odbor i sve džematlije koji su za nepun mjesec dana uradili puno na obnovi ove ljepotice.
Također, nabrojao je i džamije koje je obišao na području Medžlisa Novi Pazar na kojima se izvode građevinski radovi, adaptacije i unutrašnje intervencije, kao što su Arap, Potok i Pašina džamija, Islamski centar Gazilar, džamija na Ćeremidžinici, na Murskom brdu i selu Roginje.
Dovu na kraju svečanosti proučio je rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe dr. Rešad ef. Plojović.