Održana predramazanska savjetovanja

Slijedom odluke sa predramazanskog savjetovanja u Sarajevu od 10.03.2021. da se upriliče savjetovanja na nivou svih organizacionih jedinica Islamske zajednice, Vjersko-prosvjetna služba Mešihat IZ-e u Srbiji je organizirala tri predramazanska savjetovanja sa glavnim imamima i predsjednicima medžlisa Islamske zajednice.

U srijedu, 23.03. održano je prvo savjetovanje u Novom Pazaru, za čelnike medžlisa Novi Pazar, Sjenica i Tutin, kojem su, zbog epidemiološke situacije prisustvovali samo glavni imami i predsjednici medžlisa.

U četvrtak, 24.03. održano je savjetovanje u Prijepolju sa rukovodstvom medžlisa i imamima Prijepolja, Priboja, Nove Varoši i Brodareva.

U petak, 25.03. delegacija Mešihata je posjetila muftijstvo Beogradsko-novosadsko i održala savjetovanje u Novom Sadu, a tom prilikom su članovi delegacije: Dr. Rešad ef. Plojović, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe, dr. Hajrudin ef. Balić i mr. Muhedin ef. Latifović predvodili džumu namaz u Novom Sadu, Adicama i Velikom Ritu, dok je koordinator muftijstva Nedžad ef. Hasanović džumu obavio u Beočinu.

Informativna služba