Predsjednik Mešihata posjetio CHR Hajrat

Uoči Lejletu-l-Bedra, 28.04.2021. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić posjetio je Centar za humanitarni rad Hajrat kada je sa direktorom Mirsad ef. Bećirovićem obišao vakufsku kuhinju u Tutinu i prisustvovao podjeli iftara.

Tom prilikom, Mirsad-efendija je istakao da vakufske kuhinje CHR Hajrata funkcioniraju već 11 godina, te da su one dio aktivnosti koje se realiziraju u okviru Hajrata. Također je istakao da se u vakufskim kuhinjama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši i Brodarevu svakodnevno hrani 2000 osoba, a da je za ovaj Ramazan planirana podjela 50.000 iftara na području cijele Islamske zajednice. U saradnji sa Mešihatom Hajrat je podijelio ramazanske pakete za 2000 porodica od Priboja do Subotice.

Muftija Dudić se zahvalio direktoru Bećiroviću na aktivnostima Hajrata i istakao da je CHR najorganiziranija humanitarna organizacija, te da opstoji na budžetu vjernika, istakavši da je Mešihat uvijek bio podrška aktivnostima Hajrata iz fonda Bejtu-l-Mala, odnosno zekata i sadekatu-l-fitra.

Koordinator Hajrata za Tutin Meho ef. Fejzović zahvalio se delegaciji na posjeti, istakavši da vakufska kuhinja u ovom gradu nikada nije ostala bez namirnica prvenstveno zahvaljujući Mešihatu i centrali Hajrata, kao i svim džematlijama koji pomažu ovu kuhinju.