Položen kamen temeljac za džamiju u Bajevici

Dana 02.05.2021. godine, 20. ramazana, na Dan oslobođenja Meke, položen je kamen temeljac za izgradnju džamije u selu Bajevica, Medžlis IZ-e Novi Pazar.

Ovom svečanom činu prisustvovala je brojna delegacija Mešihata Islamske zajednice na čelu sa predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem.

Tom prilikom, prisutnima se obratio predsjednik građevinskog odbora za izgradnju džamije dr. Admir ef. Muratović, muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević, da bi na kraju prigodan nasihat održao predsjednik Mešihata.

U svom obraćanju muftija Dudić je, između ostalog, kazao da kao što je Poslanik a.s. prilikom oslobađanja Meke oprostio njenim stanovnicima koji su nepravdu činili muslimanima, tako i mi ovog mubarek dana pozivamo one koji su se odmetnuli od Islamske zajednice da se vrate u njen saf, kao i one koji su na pozicijama da mogu pomoći vraćanju oduzete vakufske imovine da to učine odmah, prije polaganja računa u kaburu i na Sudnjem danu.

Nakon toga predsjednik Mešihata sa članovima delegacije, uz tekbire, položio je kamen temeljac za još jednu Allahovu kuću na zemljištu koje je uvakufila Zineta Mekić.