Predsjednik Mešihata posjetio opštine Bujanovac i Preševo

U četvrtak, 03.06.2021. godine, delegacija Mešihata Islamske zajednice predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, u kojoj su bili dr. Enver ef. Gicić i dr. Rešad ef. Plojović, posjetila je Muftijstvo preševsko i tom prilikom se susrela sa predsjednicima opština Bujanovac i Preševo.
Na sastanku sa dr. Nagipom Arifijem, predsjednikom Opštine Bujanovac, bilo je riječi o aktuelnim temama za Islamsku zajednicu i muslimane na ovom prostoru, posebno o izgradnji gradske džamije na vakufskoj parceli za koju je u toku priprema dokumentacije i očekuje se skora realizacija, u čemu je zatražena pomoć lokalne vlasti.
Sastanku predsjednika Mešihata sa predsjednikom Opštine prisustvovala je i delegacija Muftijstva preševskog i Medžlisa IZ-e Bujanovac predvođena muftijom Ragmi ef. Destanijem.
Potom je delegacija Mešihata u pratnji Ibrahim ef. Ahmetija, predsjednika Medžlisa IZ-e Preševo, posjetila novoizabranu predsjednicu Opštine Arditu Sinani. Tom prilikom je muftija Dudić čestitao predsjednici Sinani na izboru i zaželio uspjeh u radu, te izrazio želju da se uspostavi bolja saradnja i razumijevanje između Opštine i Islamske zajednice i njenih odgojno-obrazovnih ustanova na ovom prostoru, koja nažalost u ranijem periodu nije postojala.
Predsjednica Sinani je obećala da će pružiti podršku projektima Islamsle zajednice od opšteg društvenog značaja i učiniti sve što je u njenoj moći da se saradnja lokalne samouprave i Islamske zajednice podigne na najviši nivo.
Muftija Dudić zahvalio je predsjednici Opštine na srdačnom i otvorenom razgovoru i pozvao je da posjeti Mešihat Islamske zajednice.
Na kraju je upriličen susret sa rukovodstvom Medžlisa i isturenog odjeljenja Medrese Gazi Isa-beg u Preševu.