Muftija Dudić obišao najuspješnije mektebe


Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, u subotu i nedjelju 9. i 10. oktobra 2021. godine, posjetila je četiri najuspješnija mekteba na području Medžlisa IZ-e Novi Pazar.
Novopazarski medžlis je u nizu veoma uspješno organiziranih mekteba izabrao sljedeća četiri sa najboljim rezultatima:- mekteb mualima Malik ef. Nurovića – mekteb u Nur džamiji u Muru mualima hfz. Adnan ef. Dupljaka- mekteb u džamiji Varevo mualima Suad ef. Balića – mekteb u džamiji Ivanča mualima Rešad ef. Vragića.
Tom prilikom, muftija Dudić je istakao da su mektebi stub vjerskog odgoja najmlađih generacija muslimana, te da djeca koja prođu kroz naše džamijske mektebe sačuvana su od raznih devijacija u toku života.
“Ovdje sam sa svojim saradnicima da dam punu podršku mektebima, mualimima, polaznicima i njihovim roditeljima kako bi vas dodatno ohrabrio i podstakao na pojačaniji rad u ovim značajnim ustanovama”, naglasio je predsjednik Mešihata.
U delegaciji su bili i šef Ureda za mektebe Harun ef. Eminagić, generalni sekretar Mešihata Samir Škrijelj i dr. Mustafa ef. Fetić. U svim džematima sa njihovim imamima delegaciju je dočekao glavni imam dr. Enver ef. Omeragić koji se zahvalio muftiji Dudiću i njegovim saradnicima na zijaretu i podršci mektebima i njihovim mualimima