Predsjednik Mešihata sastao se s Reisu-l-ulemom

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, 12.10.2021. godine, sastala se sa reisu-l-ulemom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazovićem.
Tom prilikom, muftija Dudić je upoznao Reisu-l-ulemu sa projektima koji se realiziraju u okviru Islamske zajednice s posebnim osvrtom na nove objekte Medrese. Također ga je informisao o radu džamijskih mekteba, kao i o izazovima sa kojima se suočavamo.
Dekan Fakulteta za islamske studije dr. Enver Gicić upoznao je poglavara muslimana sa radom i uspjesima FIS-a.
Direktor Medrese Gazi Isa-beg hfz. Adnan ef. Dupljak informisao ga je o radu ove odgojno-obrazovne ustanove Mešihata u vrijeme pandemije, te istakao da je ove godine Medresa upisala rekordan broj učenika.
Reisu-l-ulema Kavazović se zahvalio delegaciji na posjeti ističući: „Mi smo jedna zajednica i vi u okviru Mešihata radite ono što je najbolje za taj dio zajednice. U nama ste imali i imat ćete stalnu podršku jer su vaši postignuti rezultati nešto čime se i mi ponosimo. Nastavite u tom pravcu i naša podrška neće izostati.“
Nakon toga, delegacija je posjetila Upravu za obrazovanje gdje se sastala sa direktorom dr. Dževadom Hodžićem, kao i Fakultet islamskih nauka i susrela se sa dekanom FIN-a dr. Zuhdijom Hasanovićem.