Muftija Dudić zijaretio najvrjednije muallime i polaznike mekteba u Tutinskom medžlisu

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić je sa delegacijom Mešihata, 17.10.2021. godine, nastavio već započetu posjetu sandžačkim medžlisima, zijareteći najuspješnije mektebe.
Danas je upriličena posjeta Medžlisu IZ-e Tutin.
Muftija Dudić, predvodeći delegaciju koju su činili: rukovodilac Ureda za mektebsku nastavu mr. Harun ef. Eminagić i savjetnik predsjednika Mešihata za pedagoške standarde dr. Mustafa Fetić, ozijaretili su tri najuspješnija mekteba u džematima Kleče, Miiradž i Validejn džamije.
U svojstvu domaćina, delegaciju su dočekali glavni imam Medžlisa Vahjudin ef. Ćosović, te predsjednik Medžlisa Edib ef. Zukorlić.
U džematu Kleče je imam Edib ef. Zukorlić izrazio dobrodošlicu muftiji Dudiću i saradnicima, te sa svojim vrijednim mekteblijama pokazao visok nivo odgojno-obrazovnog rada i muallimske odgovornosti.
U džematu Miradž, imam Sead ef. Sokolović je posebno pripremio doček sa mektebiljama, a na kojem je pisalo “Dobro nam došao Muftija”, što je svakako znak poštovanja prema Muftiji i Islamskoj zajednici u cjelini.

I na kraju, u džematu Validejn džamije, gdje je imam hfz. Entas ef. Pramenković, najveci je broj polaznika, njih preko sedamdeset. Vrijedni imam Entas ef. je organizirao dodjelu novčanih nagrada za najuspješnije, a koji su prilikom dodjele ovih skromnih poklona pokazali šta su naučili u mektebu.
Muftija Dudić se, obilazeći pomenute mektebe, obratio domaćinima imamima, kao i polaznicima mekteba i između ostalog istakao: ,,Danas nastavljamo posjetu mektebima ovdje u Tutinu. Prošlog vikenda smo zijaretili one u Novopazarskom medžlisu. I tako redom. Želimo da se upoznamo iz prve ruke o stanju na terenu kada je vjerska pouka u pitanju. Ovom prilikom čestitam glavnom imamu i imamima ovih džemata na ovom velikom napretku u radu sa mektebskom djecom. Evidentan je napredak, ali ima mjesta da se još više unapreduje i radi u ovoj oblasti i to ćemo zajedno organizirati”, istakao je predsjednik Mešihata u svojim obraćanjima prilikom posjete.
Obilazak terena sa akcentom na mektebe i vjersku pouku nastavit će se i u drugim medžlisima Islamske zajednice u Srbiji.