Muftija Dudić: Ubrzati postupak za izgradnju džamije u Novom Priboju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Priboj kako bi smirio tenzije koje su nastale u tom gradu u prethodnom periodu. Skupu se nakon predsjednika Srbije i vladike Atanasija obratio i predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, koji se zahvalio Vučiću na svemu što je uradio.
„Predsjednik države je poput vjetra u leđa. Čvrsto vjerujem da je sve što je rekao kazao iz srca. Doduše, predsjedniče, navukli ste jedan bijes, jer sve ono što obećate to i ispunite. Onda ljudi, kada se 50 godina nije ništa radilo, od Vas sve traže. Zato budite ponosni da ste napravili više puteva nego za prethodnih 50 godina. Bilo je 12.500 radnih mjesta u prethodnoj godini i smatram da je to od izuzetnog značaja, da to treba iskoristiti, kako naša mladež ne bi radila u tuđim državama, nego ostala ovdje“ – rekao je muftija Dudić i dodao:
„Ovo je za mene od izuzetnog značaja i želim da se, prije svega, obratim muslimanima. Dragi imami, poštovani muslimani, nastojte da budete u duhu riječi Pejgambera da su najbolji među vama oni koji čine dobro drugim ljudima, a najlošiji oni koji čine zlo drugim ljudima. Nastojte, poštovana ulemo, da podižete generacije vjernika koji će voljeti, a ne mrziti; koji će graditi, a ne razvaljivati; koji će činiti dobro, samo dobro. Od te parole nikada odustati nećemo.
Učinit ćemo sve da vjernici imaju povjerenja i poštuju zakone ove države. Oni druge države nemaju, drugog predsjednika nemaju, ovu Islamsku zajednicu imaju i u nju polažu povjerenja. Nadam se, ako Bog da predsjedniče, da ćemo zahvaljujući Vama napraviti džamiju u Novom Priboju. Treba da ostanete upisani kao predsjednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju. Detaljnim urbanističkim planom nema ništa sporno, ali je problem sa određenim privatizacijama, zato Vas molim da to riješite“ – istakao je predsjednik Mešihata.
Predsjednik Vučić je kazao da se radi na rješavanju imovinsko-pravnih sporova, te da će uključiti sve da se procedura ubrza.