Otpočeo serijal tribina “Na Božijem putu”

U amfiteatru Fakulteta za islamske studije, 13.01.2022. godine, upriličena je prva u serijalu tribina “Na Božijem putu” u organizaciji Matice Bošnjačke, a pod pokroviteljstvom Mešihata Islamske zajednice.
Na prvoj tribini govorili su: muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović, h. Hajro ef. Tutić i h. Izet Nuhambašić.
Serijal tribina otvorio je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić ističući da ovo nisu klasična predavanja već određena vrsta heftičnih druženja i podizanja na još veći nivo.
“Smatram da smo mi zreo narod da na ovaj način podižemo ljestvicu i da ovo zaživi u pravom smislu. Niti smo pejgamberi, niti smo meleki, već ljudska bića i čvrsto vjerujem da je mnogo više dobrih djela, nego manje dobrih. Od jučer se ne smiruju strasti oko načina na koji smo izvojevali vrlo bitnu pobjedu u Priboju. Vjerujem da smo imali priliku jučer da dostojanstveno demonstriramo ponos i pomognemo muslimanima u Priboju. Nije isto biti musliman u Priboju i u Novom Pazaru” – rekao je, između ostalog, predsjednik Mešihata.
Prisutnima se obratio i h. Hajro ef. Tutić prisjećajući se dešavanja iz prethodnog perioda, od osnivanja Mešihata na čelu sa muftijom Muamer ef. Zukorlićem, kao i h. Izet Nuhambašić sa porukom da Allah Uzvišeni daje uspjeh onima koji su iskreni i koji se trude.
Muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović istakao je da je u amanet svima nama da čuvamo instituciju jer je ona ključ opstanka.
Programom je moderirala Aida Rašljanin, a tribina je završena dovom koju je proučio glavni imam Novopazarskog medžlisa dr. Enver ef. Omerović.