Sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog u Priboju

Dana 26.01.2022. godine održana je redovna sjednica Savjeta Muftijstva sandžačkog u Priboju. Sjednicom je predsjedavao muftija sandžački hfz. Abdurrahman-ef. Kujević, a prisutni su bili glavni imami i predsjednici medžlisa, koji su podnijeli godišnje izvještaje koji su obilovali velikim brojem korisnih i konstruktivnih aktivnosti.
Nakon diskusije po tačkama dnevnog reda, stavljen je akcenat na dva najveća resursa na kojima opstoji Islamska zajednica, a to su znanje i vakuf. Znanjem se postiže edukacija muslimana, što je cilj, svrha i zadatak zbog čega Islamska zajednica i postoji, a sve se to ne može realizirati bez uređenih i na najviši nivo organiziranih vakufa koji su oslonac radu i djelovanju na tom polju.
Sjednica Savjeta Muftijstva održava se diljem sandžačkih medžlisa, a ovaj put je izabran Priboj da se još jednom pruži jasna podrška istini i pravdi u ovoj prelijepoj općini na Limu.
Dodjeljivanje adekvatnog placa u Novom Priboju i izgradnja džamije na njoj prioritet je svih naših ustanova na svim nivoima kako bismo napravili siguran ambijent za Bošnjake i Srbe i sve ostale ljude koji ovdje žive. Raduju nas signali koji dolaze sa svih nivoa koji nagovještavaju ostvarenje ovog trodecenijskog sna pribojskih muslimana.