Muftija Dudić posjetio Muftijstvo novosadsko

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 03.02.2022. godine, održao je u Novom Sadu sastanak sa imamima koje je predvodio muftija novosadski Nedžad ef. Hasanović. Sastanku su prisustvovali i imami iz Medžlisa IZ-e Beograd predvođeni glavnim imamom Sead ef. Šaćirovićem.
Na početku sastanka proučena je dova za dušu rahmetli muftije Muamer ef. Zukorlića.
Predsjednik Mešihata je govorio o aktuelnom stanju muslimana u Srbiji, te podvukao da je Islamska zajednica vrlo stabilna, jaka i čvrsto stoji na zacrtanom putu napretka i slobode. On se zahvalio imamima u Vojvodini i Beogradu na doprinosu kojeg daju u svom radu na prosperitetu i jačanju Islamske zajednice. Zatražio je od imama da još agilnije rade kroz svoje džemate te da na najodgovorniji način obavljaju svoja zaduženja i poslove, da amanete sa kojima su zaduženi ispunjavaju moralno i časno, svjesni da je ugled imama ugled i čast muslimanske zajednice. Između ostalog, muftija Dudić je obavijestio imame da se ozbiljno radi na rješavanju životnih pitanja muslimanske zajednice u Novom Sadu i cijeloj Vojvodini, da su na tom planu učinjeni veoma dobri iskoraci i da će se u budućnosti napraviti izuzetno korisni potezi od hajra za sve muslimane na ovim prostorima.
Imami su zahvalili predsjedniku Mešihata na višegodišnjoj brizi i podršci koju pruža njima i vjernicima, iskazavši mu podršku u radu, te želju da ustraje i vodi Zajednicu u budućnosti.