Delegacija Islamske zajednice na inauguraciji Rifat ef. Fejzića

U Podgorici je 06.02.2022. godine upriličena svečana inauguracija Rifat ef. Fejzića za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Nakon što je 07.11.2021. godine ponovo izabran za ovu funkciju, Fejzić je ovim činom započeo novi šestogodišnji mandat.
Svečanost je održana je u Osmanagića džamiji u Podgorici.
U ime Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji prisustvovao je predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić i glavni imam u Beogradu Sead ef. Šaćirović.
Ispred Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prisustvovala je delegacija u sastavu: Remzija ef. Pitić – muftija goraždanski, Razim ef. Čolić – direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu i Rifat Fetić – šef kancelarije Reisu-l-uleme.
Pored brojnih zvanica iz vjerskog, političkog i javnog života u Crnoj Gori svečanost su prisustvovali i vjerski prvaci iz islamskih zajednica regiona: dr. Ali Erbaš – predsjednik Diyaneta iz Turske, hfz. Šakir ef. Fetiu – reisu-l-ulema IZ-e Sjeverne Makedonije, Naim ef. Trnava – muftija Islamske zajednice Kosova, predsjednik Mešihata IZ-e u Sloveniji muftija Nevzet ef. Porić, predstavnik Islamskog centra „Plav-Gusinje“ u Njujorku Ragip Čekić, muftija iz Skadra i brojni vjerski autoriteti iz Islamske zajednice u Crnoj Gori.