Fotomonografija Džamija na Ćeremidžinici autora hfz. dr. Haris-ef. Hadžića

Ovih dana izašla je iz štampe knjiga Fotomonografija Džamija na Ćeremidžinici, autora hfz. dr. Haris-ef. Hadžića, koji je bio predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju ove džamije. On je od početka izgradnje vodio svojevrstan dnevnik i svakodnevno detaljno zapisivao i opisivao sve detalje otkako se rodila ideja o izgradnji, pa do svečanog otvorenja džamije, sve detalje od ideje do realizacije.
Podsjećamo da je kamen temeljac za izgradnju džamije na Ćeremidžinici postavljen 13. juna 2018. godine, a svečano je otvorena 11. aprila 2021. godine i tom prilikom, tokom svog obraćanja, autor je najavio ovu knjigu.
Knjiga se sastoji od 760 stranica i sadrži cjelokupnu dokumentaciju, rješenja i ugovore o uvakufljenju, finansijski izvještaj i sve detalje vezane za ovu džamiju od dove – svečanosti polaganja kamena temeljca, kompletne detalje tokom izgradnje, pa sve do svečanog otvorenja džamije, a sve to je zabilježeno sa više desetina fotografija.
Autor se u knjizi zahvaljuje na podršci tokom čitave izgradnje džamije na Ćeremidžinici Mešihatu IZ-e u Srbiji i Medžlisu IZ-e Novi Pazar, a posebno predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud-ef. Dudiću, a nakon toga svim vakifima, džematlijama i cijelom Građevinskom odboru, te svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju džamije na Ćeremidžinici, dovom Allahu dž.š. da svima ukabuli uloženi trud i imetak.
Autor je ovu knjigu posvetio svom profesoru iz Medrese rahmetli muftiji akademiku Muameru Zukorliću.
Također, autor se zahvaljuje svojim prijateljima Fadilu Demiću iz Braunšvajga i hadži Šefadilu Ličini iz Pariza koji su finansijski pomogli štampanje ove knjige.
Autor je službenik Mearifske službe Mešihata, profesor na Fakultetu za islamske studije i glavni imam u Islamskom centru Gazilar, a ovo je njegova deveta knjiga.

Glas islama 315