Održano redovno zasjedanje Sabora

Dana 12.03.2022. godine održano je redovno zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Srbiji, na kojem su pored sabornika prisustvovali članovi Mešihata na čelu sa predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, muftije, rukovodioci ustanova, te predsjednici i glavni imami medžlisa.

Tom prilikom, jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu organa, ustanova, udruženja i službi Mešihata, te medžlisa Islamske zajednice, kao i završni račun Mešihata u 2021. i prijedlog budžeta za 2022. godinu.

U svom obraćanju, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić govorio je o uspjesima koje su ustanove i medžlisi Islamske zajednice ostvarili u prošloj godini punoj izazova, naročito na polju vjerske pouke u džamijama, gdje je evidentna ekspanzija polaznika i uspostavljen takmičarski duh među imamima u kvantitetu i kvalitetu mekteba, na čemu im je ovom prilikom izražena zahvalnost i čestitke za postignute rezultate.

Na zasjedanju je na prijedlog predsjednika Mešihata za muftiju beogradskog izabran dr. Rešad ef. Plojović, rukovodilac Uprave za vjerske poslove, koji se nakon toga obratio prisutnima.

 

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmesihatiz%2Fposts%2F10159747681388584&show_text=true&width=500” width=”500” height=”616” style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0” allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>