Postavljen kamen temeljac za Islamski edukativni centar “Enes ibn Malik” u Brodarevu

  1. Pretposljednjeg dana mubarek mjeseca Ramazana, 30.04.2022. godine, postavljen je kamen temeljac za Islamski edukativni centar “Enes ibn Malik” u Brodarevu. Svečanosti je prisustvovala delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena predsjednikom Mešihata muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem. 

Ašere je na početku proučio Hamid Kamberović. 

Polaznici Škole Kur’ana u Brodarevu prisutnima su se predstavili prigodnim programom.

Organizator skupa Sanel Bjelak poželio je dobrodošlicu svima uz riječi zahvale što su svojim prisustvom uveličali današnji skup.

Direktor Vakufske direkcije, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević obratio se prisutnima. Institucije služe radi uzdizanja čovjeka na Božijem putu. Jaki pojedinci i jake institucije garant su opstanka na našem prostoru, kazao je on.

U obraćanju prisutnima predsjednik Mešihata muftija Dudić poručio je da će kuće džematlija i vakifa iz Brodareva posebno sijati večeras. To su generacije koje vole, a ne mrze. To su generacije koje grade, a ne ruše, ističe predsjednik Mešihata.

“Ovdje u Brodarevu kod naših časnih i čestitih džematlija kamen je temeljac za još jednu Božiju kuću. Vi ste najzaslužniji, zato znajte da će iz vaših kuća nebo biti obasjano jer ste zanijetili da nešto gradimo u ime dragog Boga. Kako lijepo zvuči: Islamski edukativni centar Enes ibn Malik. Pitaju nas ko to gradi? Kažem naši vjernici, dobri insani koji znaju da je Zajednica na budžetu vjernika, da Hajrat radi hairli i velike stvari, zato su vjernici uvijek uz svoju Zajednicu. Ovo je danas pisanje nove historije. Prije pet godina kada smo krenuli u nove promjene ovdje kazali su to neće moći tako. Vidite da može. Ovaj medžlis je vaš džemat. Bez obzira kojem plemenu ili stranci pripadali. Svako ko nosi ličnu kartu La ilahe ilallah, on je naš džematlija, on je naš vakif i trebate biti ponosni jer će i vaše kuće večeras sijati. Allah nam poručuje da se natječemo u dobru. Zato ste vi od večeras u velikoj lađi Islamske zajednice sa velikim projektima, a znajte da je ovo tek početak”, kazao je muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Dovu je na kraju proučio muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović.