CHR Hajrat dodijelio zahvalnice džematima i imamima

Dana 24.05.2022. godine uručene su zahvalnice uručene džematu Hadži Mehove džamije i imamu Sead ef. Islamoviću, džematu Arap džamije i imamu hfz. Sabahudin ef. Jerebičaninu, džematu Nur džamije i imamu hfz. Adnan ef. Dupljaku, džematu IC Gazilar i imamu Dženan ef. Kamešničaninu, džematu Pašine džamije i imamu Idris ef. Beširoviću, predsjedniku Novopazarskog medžlisa Enes ef. Ibroviću i glavnom imamu dr. Enver ef. Omeroviću, te Hajru ef. Tutiću – najstarijem imamu i Ahmu ef. Bećiroviću – blagajniku Medžlisa.

Potpredsjednik Mešihata muftija beogradski dr. Rešad ef. Plojović kaže da je decenija uspješnog rada CHR Hajrata za nama, a da vjernici zajedno sa svojim imamima niti jednog trenutka muhtačne nisu ostavili u iskušenju, posebno kroz kontinuiranu pomoć vakufskim kuhinjama u kojima se hrani preko 2000 korisnika, koja se vrši punih deset godina kroz redovnu mjesečnu sergiju u svim džematima Islamske zajednice.

Direktor Hajrata Mirsad ef. Bećirović ističe da se Zajednica ponosi svojim imamima, te da je jubilej od deset godina uspješnog rada i djelovanja podstrek za još veće humane projekte u budućnosti.

Plodovi sjemena posijanog od strane rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića ubiraju se sada kada on više nije među nama, ističe Hajro ef. Tutić. S tim u vezi i emanet više da se na putu haira ustraje.

Imami su najbolji promoteri dobra, navodi predsjednik Medžlisa Enes ef. Ibrović. Predan i iskren rad sa džematlijama na podizanju svijesti o humanosti dao je svoje rezultate.

Imam Hadži Mehove džamije Sead ef. Islamović ističe da je najbolje djelo vjernika nahraniti muhtačnog. Veliki je hair imati organizaciju kao što je CHR Hajrat, pa vjernici znaju u svakom trenutku gdje ide njihova sadaka.