Mu'temiri obišli historijske znamenitosti Medine

Trećeg dana boravka u Medini, naši mu'temiri su imali prilike klanjati u Reudi – džennetskoj bašči u Poslanikovoj a.s. džamiji, a zatim i obići znamenite džamije i mjesta.

Kuba džamija, prva džamija koju je sagradio Muhammed a.s. kada je činio Hidžru, a zatim je svake subote dolazio i klanjao duha namaz, te obećao nagradu umre za onoga ko bude tako postupio, pa su naši mu'temiri, slijedeći praksu Resulullaha s.a.v.s., baš u subotu posjetili ovu džamiju i klanjali dva rekata.

Zatim su mu'temiri obišli brdo Uhud, tamošnju džamiju, gdje su klanjali nafilu, posjetili Brdo strijelaca i šehidsko mezarje, uz pojašnjenje detalja vezanih za bitku na Uhudu od strane vodiča, muftije Nedžad ef. Hasanovića.

Nakon toga, naši mu'temiri su posjetili plantažu palmi i pijacu hurmi, gdje su imali prilike kupiti različite vrste hurmi, kojih inače ima preko 2.000 vrsta.

Posjetom džamije Kibletejn (džamija dvije kible) i džamije Hendek, te detaljnim pojašnjenjem ovih znamenitosti, naši mu'temiri su okončali jutrošnje zijarete i stigli na podne namaz u Poslanikovu a.s. džamiju.