Predsjednik Mešihata uručio Univerzitetu donaciju u računarskoj opremi

Dana 06.07.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima uručio je vrijednu donaciju Mešihata Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u vidu savremene računarske tehnike za opremanje kabineta informatike Univerziteta.
Tom prilikom, muftija Dudić je podsjetio da od otvaranja Univerziteta prije 20 godina Mešihat kao osnivač pomaže ovu visokoškolsku instituciju, ispunjavajući time emanet utemeljitelja Univerziteta rah. muftije akademika Muamera Zukorlića da se ovaj svojevrsni vakuf čuva i unapređuje, poručivši svima onima koji poštuju lik i djelo rah. Muftije da će ulaganjem u ovu i druge institucije i ustanove koje je osnovao, na najbolji način ispuniti i sačuvati njegov emanet.
Predsjednik Mešihata je izrazio zadovoljstvo da nakon tačno osam mjeseci od preseljenja rah. Muftije, koje se desilo u zgradi Univerziteta, Islamska zajednica pokazuje svoju trajnu opredijeljenost za očuvanje ovog naučnog zdanja kao jednog od najznačajnijih vakufa.
Rektor Internacionalnog univerziteta prof. dr. Suad Bećirović zahvalio se muftiji Dudiću na posjeti sa svojim saradnicima, kao i Mešihatu na ovoj vrijednoj donaciji, naglasivši da je Islamska zajednica od osnivanja Univerziteta bila podrška i oslonac ovoj visokoškolskoj instituciji, u nadi da će se takva praksa nastaviti, što potvrđuje i ova vrijedna i za Univerzitet značajna donacija.