Delegacija Mešihata posjetila odjeljenje Reude na Musali

U ponedjeljak, 05.09.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji zamjenika predsjednika muftije dr. Rešad ef. Plojovića, posjetio je odjeljenje Reude na Musali, jedan od 13 punktova ove predškolske ustanove Islamske zajednice koji djeluju u Novom Pazaru.

Inače, objekat na Musali je tokom ljeta temeljno renoviran i trenutno predstavlja reprezantativni objekat ove ustanove. 

Muftija Dudić je naglasio da nakon obnove objekta treba uslijediti i adekvatan odgovor uprave i uposlenika Reude na način da svi koji upišu svoje dijete budu zadovoljni uslugom koja će im biti pružena kroz rezultate, kvalitetan odgoj i vaspitanje njihove djece, te da se u tok pravcu očekuje maksimalni angažman uprave i svih uposlenika. 

Muftija Plojović je kazao da je trenutni izgled objekta potvrda da se iskrenim zajedničkim radom i zalaganjem ostvaruju veliki rezultati, koji su posljedica Allahove milosti i pomoći. 

Upravnica Reude Elvira Mekić je zahvalila predsjedniku Mešihata na podršci i pomoći koju pruža ovoj ustanovi, a posebno tokom ljeta, kada su izvođeni radovi, kako bi se uz nadzor i prijedloge čelnika Islamske zajednice sve uradilo na najbolji način. Također je zahvalila svima kojo su pomogli obnovi ovog objekta. 

Sredstva za obnovu i opremanje enterijera i eksterijera objekta na Musali darovala je porodica Muratović koja radi i živi u Njujorku. Molimo Allaha da im podari bereket u imetku i svako dobro.