Predsjednik Mešihata primio rukovodstvo Internacionalnog univerziteta

Dana 01.12.2022. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je delegaciju Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru na čelu sa rektorom dr. Suadom Bećirovićem i predsjednikom Savjeta Univerziteta muftijom dr. Rešadom Plojovićem.

Tom prilikom, rektor Bećirović sa saradnicima obavijestio je Glavnog muftiju o stanju na Univerzitetu, aktivnostima, izazovima, te projektima za unapređenje nastave i infrastrukture, te općeg standarda ove visokoškolske institucije, s posebnim akcentom na izgradnju amfiteatra i galerije Univerziteta.
Predsjednik Mešihata je izrazio radost ostvarenim rezultatima Internacionalnog univerziteta, kao što su okončanje akreditacije na osnovnim, master i doktorskim studijama i povećanje broja studenata. Ujedno je pozvao rukovodstvo i uposlenike Univerziteta na međusobno uvažavanje i poštovanje, kao i jačanje timskog rada.
Muftija Dudić je potencirao i pitanje mogućnosti uvođenja studiranja na daljinu u cilju omogućavanja studentima iz drugih zemalja da se obrazuju na ovom Univerzitetu.