Britanija je najgora na svijetu za odgajanje djece

ImageVelika Britanija je najgora zemlja za odrastanje djece, dok je
Australija najbolja, rezultati su najnovije studije. Istraživanje
provedeno meðu emigrantima u šest različitih zemalja pokazalo je da je
najbolji standard, ali i kvalitet porodičnog života u Australiji.

Većina (78 posto) djece koja su odselila iz zemalja poput Velike Britanije provode više vremena vani nego ranije, i uglavnom su zdravija.
Nasuprot njima, djeca koja su doselila u Britaniju postala su lijena i neaktivna. Trećina roditelja koji su doselili u Veliku Britaniju ističu kako njihova djeca sad više gledaju TV nego ranije, a 27 posto ih je reklo da im djeca češće igraju igrice.
Istovremeno, Velika Britanija je takoðer ocijenjena kao zemlja u koju je najteže doseliti, dok je u školama mala dobrodošlica, pa je i o djeci teže brinuti.
Čak 45 posto roditelja je reklo da je njihov porodični život lošiji otkako su doselili u Britaniju, piše Daily Mail.
Britanija je najlošije ocijenjena u konkurenciji šest zemalja. Na listi su, poredani od najboljih ka najgorima, Australija, Singapur, Hong Kong, Ujedinjeni Arapski Emirati, SAD i Velika Britanija.
Rezultati istraživanja povoljni su za Leah Wood (31), koja je nedavno emigrirala u Sydney sa njenim suprugom Jackom MacDonaldom i njihovom devetomjesečnom kćerkicom Maggie.
Gospoða Wood, kćerka gitariste Rolling Stonesa Ronnieja, je izjavila da je željela novi početak.
"Moj suprug je Australijanac i ja volim životni stil i čistoću ovog grada. Tako je lako zdravo živjeti ovdje. A ja želim samo najbolje za svoju kćerkicu Maggie", rekla je Wood.
Ipak, za utjehu, Britanija je visoko rangirana kad je riječ o kulturnim integracijama. 83 posto ispitanih je reklo kako su se dobro ili vrlo dobro adaptirali. Britanija je pogodna jer pruža mogućnost susreta s različitim kulturama i iskustvima.
Istraživanjem, koje je bilo usmjereno na adaptiranje djece u novoj sredini, obuhvaćeno je 3.100 ispitanika iz 50 različitih nacija koji žive u šest različitih zemalja.

(Sarajevo-x.com)