Bošnjačka stranka samostalno na parlamentarnim izborima u CG

Glavni odbor Bošnjačke stranke, na sjednici koja je danas održana u Rožajama, jednoglasno je donio odluku o samostalnom nastupu ove stranke na predstojećim parlamentarnim izborima.

Razmatrajući dosadašnje aktivnosti u vezi sa pripremama za izbore, Glavni odbor je usvojio preporuku Predsjedništva o samostalnom nastupu BS na izborima.

Imajući u vidu političke ciljeve Bošnjačke stranke, te novo izborno zakonodavstvo, koje omogućava osvajanje autentičnih mandata preko nacionalne liste, kao i dosadašnju prepoznatljivost Bošnjačke stranke kao legitimnog predstavnika bošnjačkog naroda, Glavni odbor je ocijenio da je ovakav način nastupa BS na predstojećim izborima najbolja od svih mogućih opcija za izlaske na izbore, i u tome jednoglasno podržao preporuku Predsjedništva.

Glavni odbor je donio odluku i o izradi izborne platforme i na preporuku predsjedništva ovlastio stručni tim stranke za njenu izradu.

Glavni odbor je izabrao i Centralni izborni štab na čijem čelu je predsjednik BS Rafet Husović a u njemu će se nalaziti predsjednici opštinskih izbornih štabova, predstavnici Forama mladih i Foruma žena, kao i članovi kabineta predsjednika stranke.

(Bošnjačka stranka)