Suzavcem na bebe – Najpotresniji dokaz užasa na Horgošu

668410_horgos-nove11tanjugfoto-ap-darko-vojinovic_ffSuzavcem i batinama na starce, žene, djecu – tako je mađarska policija na prijelazima Horgoš i Horgoš 2 dočekala izbjeglice iz Sirije nakon što im je bodljikavom žicom zatvorila put. U slikama raskrvavljenih ljudi i uplakanih mališana izdvojio se jedan prizor koji na najpotresniji način svjedoči o užasu koji se ovih dana dešava na granici Srbije i Mađarske.

“Juče je ovo malo biće od jednog mjeseca takođe bilo poprskano suzavcem od strane mađarske policije!!!! Naši lekari su mu pružili pomoć…i danas smo tamo! Nadamo se mirnijem danu”, piše na Fejsbuk stranici “Sačuvajmo bebe”, uz sliku napadnutog mališana.

Ovo je, nažalost, samo jedan u nizu slučajeva brutalnosti mađarske policije prema onima koji to ama baš ničim nisu zaslužili. Kao da ova djeca, odrasla u krvi i jaucima, nisu dovoljno grozota vjidela u životu.

Inače, na graničnom prijelazu Horgoš 2 izbjeglice sa Bliskog istoka danas mirno protestuju nezadovoljni ponašanjem mađarskih vlasti, uzvikuju “Hvala, Srbijo” i nose transparente na kojima se, između ostalog, pitaju šta se desilo sa ljudskim pravima.

 

(blic)