Prva džuma u Vrbici

Nedaleko od stare Petnjičke džamije (prva polovina 18. vijeka) Allahovom voljom, poslije nekoliko vijekova, počele su se graditi nove džamije na terenu Bihora.
U Vrbici je 1996. godine sagraðena džamija od strane braće Tiganja Refika, Rifata i Esada. Od tog vremena u njoj klanjalo se samo za ramazan, a od danas Allah dž.š. je pomogao ummet sa još dva nova džemata: Vrbica i Vrševo. 
U džematu Vrbica angažovan je imam Sanel Škrijelj, student II godine Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru, a u džematu Vrševo Enis Klimenta, student IV godine pomenutog Fakulteta. Oni u ovim džamijama predvode svih pet namaza, kao i džumu namaz, koja se po prvi put klanjala u ovom ramazanu.
Džumi namazu u Vrbici prisustvovalo je oko 15 mladih džematlija, a meðu njima vrijedi spomenuti četvorogodišnjeg Mensura Adrovića koji je, klanjajući za imamom, ponavljao tekbir „Allahu ekber“.
Molimo Uzvišenog Allaha da ojača ove novoformirane džemate, da imamima podari bereketa u svom poslu i da već sljedeće godine imamo više klanjača, postača i hadžija, inšallah.

Mirsad HADROVIÆ