RIFAT FEJZIC ponovo izabran za REISA IZCG

ImagePodgorica – Dosadasnji poglavar Islamske zajednice (IZ) u Crnoj Gori
Rifat Fejzic ponovo je danas izabran na tu funkciju, saopsteno je iz
Mesihata Islamske zajednice CG. Na Skupstini posebnog izbornog tijela Fejzic je izabran za reisa IZ, u narednom sestogodisnjem mandatu.

Ovim je zaokruzen izborni proces koji je zapoceo 13. juna, tokom kojeg
su svih cetranest odbora IZ sa teritorije Crne Gore, imali priliku da
se izjasne o kandidatima.

Istice se da je tokom izbornog procesa, shodno Ustavu Islamske
zajednice, bilo omoguceno svakom sluzbeniku IZ sa najmanje pet godina
radnog staza, da se kandiduje.

Izbornom Skupstinom, koju cine dvadeset tri clana Sabora IZ, osam iz Mesihata, direktor Medrese i cetrnaest vjerskih autoriteta iz svih odbora, predsjedavao je Muhidin Milaimi, predsjednik Sabora IZ.

Ukazuje se da je kandidaciona komisija, na osnovu prispjelih materijala iz svih odbora konstatovala da je za reisa predlozen samo Rifat Fejzic.

Izborna komisija je nakon tajnog glasanja, objavila da je svih cetrdeset i pet prisutnih clanova Skupstine svoju podrsku dalo Rifatu Fejzicu, cime je dobio sestogodisji mandat.

Formirana je posebna Komisija za dodjelu Mensure-pravnog ukaza kojim se simbolicki potvrdjuje polozaj reisa.

Svecana dodjela Mensure bice organizovana u Podgorici, do kraja septembra.

Bošnjaci čestitali na izboru

Podgorica – U ime Bošnjačke stranke (BS) i svoje lično, najiskrenije Vam čestitam na ponovnom izboru za Reisa Islamske zajednice.

Podrška koju ste dobili od svih odbora Islamske zajednice sa teritorije Crne Gore, kao i jedinstvena podrška izborne skupštine, najbolja su potvrda Vaših dosadašnjih rezultata koje ste ostvarili u rukovoðenju Islamskom zajednicom.

Sigurni smo da ćete i u narednom periodu, svom svojom posvećenošću i pregalaštvom, kao i do sada, raditi istrajno na očuvanja jedinstva Islamske zajednice, njenoj afirmaciji i realizaciji svih projekata koji su u toku ili ih planirate u budućnosti – kaze se u cestitki predsjednika i ministra Rafeta Husovića.

Predsjednik Crne Gore čestitao reisu Fejziću

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio čestitku reisu Islamske zajednice Rifatu Fejziću
 
Podgorica – Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću ponovni izbor za poglavara ove Zajednice.
Pedsjednik je iskazao uvjerenje da će Islamska zajednica na čelu sa reisom Fejzićem, nastaviti da afirmiše vrijednosti mira, tolerancije, meðusobnog uvažavanja različitih vjera i nacija,čime će i nadalje snažno doprinositi multinacionalnom i multivjerskom skladu po kome je Crna Gora prepoznata i posebno vrednovana, kaže se izmeðu ostalog u čestitki Vujanovića.