Odbornici Gradske skupštine usvojili budžet za narednu godinu

ImagePrema danas usvojenoj odluci o budžetu grada Novog Pazara sledeće
godine u gradskoj će biti milijardu 128 miliona i 140 hiljada dinara.

Ovoj odluci, prethodila je odluka o kreditnom zaduzenju od 40 miliona dinara, od kojih je 15 miliona namenjeno isplaćivanju kratkoročnog zaduženja kod Banke Intesa, a 25 miliona dinara za podržavanje projekata kapitalnih investicija, pa su i ova sredstva postala sastavni deo budžeta grada za sledeću godinu.
Od prethodno planiranih sredstava, na predlog vladajuće koalicije na sednici je došlo do preraspodele sredstava unutar budžeta.
Od sredstava planiranih za rad gradonačelnika dva miliona su izdvojena za rad verskih zajednica, a od toga 70 odsto sredstava ili milion i 400 hiljada dinara dobiće Islamska zajednica u Srbiji, a 600 hiljada dinara ili 30 odsto sredstava dobiće Srpska pravoslavna crkva.
Kulturno prosvetna zajednica imaće milion dinara manje jer je toliko izdvijeno za rad povereništva Komeserijata za izbeglice u NP.
Odbornici su na današnjoj sednici usvojili i izmenjenu i dopunjenu odluku o komnunalnim taksama, nekoliko regulacionih planova, a gradonačelnika Meha Mahmutovića izabrali za člana Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije.