Otvorena kancelarija BKZ-a u Tutinu

ImageTutin, 15. Februar 2010 – U Tutinu je danas otvorena Kancelarija
Bošnjčke kulturne zajednice.
Organizacija pod imenom Bošnjačka kulturna zajednica osnovana je sa
sjedištem u Novom Pazaru, čiji je cilj organizacije je borba za očuvanje
i afirmaciju nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta Bošnjaka.

Poslije otvaranja kancelarije u Novom Pazaru, otvorena je kancelarija u Sarajevu, a danas i u Tutinu. Planiraju se otvoriti kancelarije u Sjenici i drugim sandžačkim gradovima, a takoðer i u dijaspori gdje je koncetracija Bošnjaka iz Sandžaka najveća.
Svečanom otvaranju u Tutinu prisustvovao je veliki broj Bošnjaka iz Tutina ali i drugih Sandžačkih gradova, Novog Pazara, Sjenice, Rožaja i dr.

{slide=Fotogalerija}

{gallery}Otvaranje-kancelarije-u-Tutinu-15-02-2010{/gallery}

{/slide}

Svečanosti je prisustvovala visoka delegacija Bošnjačke kulturne zajednice: predsjednik dr. Mevlud Dudić, zamjenik predsjednika mr. Nusret Nicević, potpredsjednik dr. Rifat Redžović, predsjednik skupštine hfz. dr. Almir Pramenković, potpredsjednik skupštine Sead Šaćirović, i dr.
Prisutnima se na početku obratio mr. Nicević, zatim predsjednik skupštine hfz.dr. Pramenković. Na kraju se obratio i predsjednik Bošnjačke kulturne zajednice dr. Mevlud Dudić.
U svom izlaganju predsjednik organizacije je pozvao sve graðane da se upišu u poseban birački spisak. On je naglasio da BKZ nije politička partija već kulturna zajednica, te pozvao sve da ne nasijedaju na priče i provokacije onih koji ne rade za dobrobit Bošnjaka.
Svi govornici su naglasili da će se Bošnjačka kulturna zajednica uključiti u izbore za Nacionalne savjete i time dati svoj doprinos očuvanju i afirmaciji nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta Bošnjaka.
Kancelarija Bošnjačke kulturne zajednice u Tutinu se nalazi u ulici 7. Jula bb, a menadžer kancelarije je Omer ef. Ðondić.

Salahudin Fetić