Kolašinac  Najveća nada Srbije na SP u Dohi

ImageSjenica – Atletičari Srbije Asmir Kolašinac, Goran Nava i Tatjana Mitić
putuju u srijedu u Dohu na Svjetsko prvenstvo u dvorani koje će se
održati od 12. do 14. marta.
Sa atletičarima će putovati selektor Dragiša Kuzmanović i trener Nikola
Tomasović.

Predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović istakao je da je Savez učinio sve da se takmičarima omogući normalan odlazak na Svetsko prvenstvo.
“Uložili smo maksimalno u naše atletičare i trenere. Dobili su pet miliona dinara, koliko su i tražili. Nadam se što boljem plasmanu na Svjetskom prvenstvu u dvorani”, rekao je Jevrosimović na konferenciji za novinare.
Selektor atletske reprezentacije Dragiša Kuzmanović naglasio je da je ASS “u 2010. maksimalno izašao u susret takmičarima, kako bi mogli da treniraju kao i njihovi konkurenti” i da su se pripremali na svim kontinentima.
“Ovo je ekipa koja je u ovom trenutku najbolja koju imamo. Ipak, najviše očekujemo od Kolašinca, koji je pokazao da je u odličnoj formi i da može da obezbjedi finale u bacanju kugle. Dobar rezultat mogao bi da ostvari i Nava koji je oborio državni rekord na 1.500 metara”, rekao je Kuzmanović.
Prema njegovim riječima, za atletičare Srbije “prava mjera je Evropa”.
“U junu će se održati Evropsko prvenstvo u Barseloni i to je najvažnije takmičenje u ovoj godini. Tamo će učestvovati i troskokašica Biljana Topić, koja sada ne može da putuje u Dohu zbog povrede”, rekao je Kuzmanović.
Bacač kugle Asmir Kolašinac istakao je da je zadovoljan ovom sezonom.
“Odradio sam maksimalno pripreme. Bacio sam 20 metara i 52 centimetara što je moj najbolji rezultat u karijeri. Motivisan sam i ako budem bacio koliko zaista mogu, mislim da ni četvrto, peto mjesto nije daleko”, rekao je Kolašinac, koji se na svjetkoj listi nalazi na 14. poziciji.
Izvor: Sandzak-x.com