Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru

Image
Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala u Novom Pazaru,
organizovala je danas u hotelu “Vrbak” Sajam zapošljavanja, na kome je
28 poslodavaca ponudilo ukupno oko 250 novih radnih mesta.

Sajam je otvorio gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović koji je ocenio da je ova manifestacija veoma značajna, jer je “svako novo radno mesto zlata vredno”.
“Nadam se da ćemo učiniti sve da u doglednoj budućnosti otvorimo što više novih radnih mesta i da postanemo zanimljivi za investitore. Želim da mlade generacije koje izrastaju mogu zadovoljno da žive u ovom gradu, kao i svi ostali u ovoj zemlji”, rekao je Mahmutović.
Direktor novopazarske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Nihad Biševac ocenio je da je problem nezaposlenosti najveći ekonomski problem u svetu, naročito u Srbiji i u Novom Pazaru, gde se procenat nezaposlenosti kreće oko 50 odsto.
“Prošle godine je naša filijala, preko mera aktivne politike zapošljavanja uposlila 801 lice a za više programa je izdvojila 135 miliona dinara. Nadamo se da će ove godine taj iznos i broj lica koja ćemo zaposliti biti znatno veći”, rekao je Biševac.
On je dodao da su Sajmovi zapošljavanja jedan od vidova aktivne mere upošljavanja i da su se oni pokazali kao uspešan vid posredovanja izmeðu poslodavaca i nezaposlenih lica uz direktan kontakt.
U okviru Sajma je održan Okrugli sto, u saradnji sa Lokalnim savetom za zapošljevanje, na temu “ Perspektive privrednog razvoja grada Novog Pazara”.

Izvor: Radio 100+