Pobjeda je naša, žiga je vaša

Image Glas islama | Broj 192
| Naše viðenje |

Bošnjački narod je glasajući za muftiju Zukorlića rekao NE režimu u Beogradu, srpskim ministrima iz Novog Pazara i njihovim poslušnicima, Udbi i policiji, batinašima i onima koji decenijama „testerišu“ bošnjačko tkivo.

Oni koji gube imaju pravo da se ljute, ali nemaju prava da se žigaju tokom „igre“ (izbora), da varaju, kradu i lažu. Žiganje je fenomen svojstven slabim i lošim igračima. Žiganju, varanju, kraði i prevarama obično pristupaju oni koji nisu sigurni u sebe, u svoju snagu, ubjeðenje i pobjedu. Ovakvi, kada god gube ili osjete da će biti poraženi, traže izlaza u lopovluku i hoće sve „opet iz početka“. Dok oni izlaza traže u žiganju, bošnjački narod je pobjedu tražio u istini i snazi čovjeka koji nikada nije gubio jer je svoju ekipu gradio od vrijednosti koje nisu na prodaju. Čist obraz, čast, snaga, sloboda, istina i pravda – vrijednosti su ekipe čiji je kapiten muftija Muamer-ef. Zukorlić. Za dobro obaviještene i one koji poznaju stanje bošnjačkog naroda, ubjedljiva pobjeda BKZ na izborima za Nacionalni savjet Bošnjaka nije nikakvo iznenaðenje i predstavlja potpuni trijumf slobode. Nosilac liste Bošnjačke kulturne zajednice muftija Muamer-ef. Zukorlić je pobjedom ovjerio sve NAŠE POBJEDE i po ko zna koji put potvrdio svoje sposobnosti autoritativnog voðe, harizmatičnog lidera velikih retoričkih mogućnosti i lakoće izražavanja, čovjeka koji je svojim djelima dokazivao ono što je govorio, insana koji nikada nije iznevjerio one kojima je obećao. Ubjedljivom pobjedom na minulim izborima Muftija je opečatio svoj put i koncepciju  koju je 17 godina koristio u rukovoðenju Islamskom zajednicom. Narod bošnjački je rekao DA svim Muftijinim borbama, idejama i idealima, nastojanjima, projektima, ostvarenjima, zamislima i riječima. Narod je podržao čovjeka koji nikada nije izdao niti iznevjerio. Narod je svojim glasovima popločao svoj put slobode, a za svog voðu odabrao muftiju Muamer-ef. Zukorlića. Neka je hairli, narode bošnjački!
Bošnjački narod je glasajući za muftiju Zukorlića rekao NE režimu u Beogradu, srpskim ministrima iz Novog Pazara i njihovim poslušnicima, Udbi i policiji, batinašima i onima koji decenijama „testerišu“ bošnjačko tkivo. NE je rečeno diskriminaciji, segregaciji, genocidu, zločinima, elitocidu, urbicidu, kultoricidu, siromaštvu, bijedi, ugnjetavanju i ponižavanju, izdajicama i poltronima, beogradizaciji, šumadizaciji, srbizaciji, asimilaciji i svim oblicima nepravde i poniženja. NE je rečeno svima onima koji su napali Islamsku zajednicu i muslimane. NE je rečeno Sulju i Rasimu i svim njihovim lažima i prevarama. NE je rečeno onima koji su bošnjačke glasove koristili za ličnu promociju i bogaćenje, te dodvoravanje režimu u Beogradu, zaboravljajući na obećanja koja su davali narodu.
Bošnjački narod je konačno shvatio da može da pobijedi nedemokratski režim, žigu, lopovluk i prevaru, težak izborni sistem pun nepravilnosti, nepravde i tendencioznosti. Uprkos izbornoj kraði, nezakonitim radnjama, formiranju stalnih biračkih odbora u kojima BKZ nije imala svoje predstavnike, brisanju na desetine hiljada Bošnjaka iz opštih biračkih spiskova; uprkos fantomskim odlukama CIK-a mimo zakona i demokratskih procedura; uprkos Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i već pomenutim tajnim i javnim službama; uprkos žandarmeriji koja je došla u Novi Pazar na dan izbora u broju od 1.400 pripadnika pod punom opremom; uprkos otvorenom stavljanju svih pomenutih aktera na stranu srpskih ministara iz Sandžaka, velikoj medijskoj i novčanoj podršci dvojcu poltrona i njihovim „nezavisnim“ listama; uprkos kršenju izborne šutnje i od predsjednika Tadića lično – narod bošnjački je pobijedio. Lista BKZ – muftija Muamer-ef. Zukorlić odnijela je ubjedljivu pobjedu koja je otvorila nove horizonte svijetle bošnjačke budućnosti u Srbiji i šire.
Ovom veličanstvenom pobjedom politika SDA i SDP je otjerana u zapećak, na marginu iz koje se teško vraća i oporavlja. Pokazalo se istinitim da u Sandžaku postoji velika politička praznina koja se da popuniti stupanjem na scenu nove političke stranke koja može izaći iz istog onog gnijezda iz kojeg je nasatala BKZ i za samo 5-6 mjeseci svog postojanja sa političke scene otpuhala sve sandžačke poltrone i izdajice. Raðanjem nove političke misli u Sandžaku na pomolu su rješenja za sve probleme i nedaće koje su tištile ponosni bošnjački narod. Srbija mora promijeniti svoj neprincipijelan odnos prema narodu koji je miroljubiv i tolerantan. Narodu koji demokratskim putem i civilizacijskim ponašanjem želi da ostvari svoju slobodu.
Ono što Bošnjaci žele vidi se u govoru muftije Zukorlića, koji je rekao: „Srbija se mora pobrinuti da od Bošnjaka pravi prijatelje jer to je i njoj u interesu. Ali ne može se stabilnost na ovom prostoru graditi bez Bošnjaka jer to je već put u destabilizaciju Srbije. Mora Srbija da nam pruži ruku, da nam kaže: ‘Vi ste moji’, a ne da mi stalno dokazujemo lojalnost, a vlast u nama da vidi opasnost. Beograd treba da je sretan što u nama ima iskrene sagovornike…“
Nakon ubjedljive pobjede BKZ, Srbija treba da shvati da ima mogućnosti razgovarati sa poštenim ljudima, u partnerskom, a ne poltronskom odnosu. Sa onima koji su do pobjede stigli snagom naroda i sposobnošću pojedinaca koji su dokazani borci za pravdu.
Zato Bošnjaci sa ponosom govore: „Pobjeda je naša, a žiga je vaša!“