Muftijstvo sanžačko osvojilo prvo mjesto u generalnom plasmanu

U organizaciji Odbora za sport Rijaseta IZ-e i Udruženja ilmijje IZ-e, a
u sklopu jubilarne 500. Ajvatovice, u Travniku su u subotu, 19. juna,
otvoreni 12. sportski susreti uposlenika Islamske zajednice u BiH. Na
susretima su učešće uzeli imami sa područja deset muftijstava:
banjalučkog, bihaćkog, goraždanskog, mostarskog, sandžačkog,
sarajevskog, travničkog, tuzlanskog, zeničkog i vojnog muftiluka.

Na svečanom otvorenju Susreta, upriličenom u krugu kasarne u Travniku, učesnicima su se obratili premijer Srednjebosanskog kantona gosp. Salko Selman te Hazim ef. Krupalija, predsjednik Odbora za sport. Sportiste je poselamio i muftija travnički mr. Nusret ef. Abdibegović koji je Susrete proglasio otvorenim.

Takmičenja su počela atletskim disciplinama trčanje na 100 i 800m, skokom u dalj, bacanje kugle i štafetom 4 x 100m. Najbolji u ukupnom plasmanu u atletici bili su sportisti Muftijstva sandžačkog. Po završetku prvog dijela takmičenja učesnici su prisustvovali svečanom otvorenju džamije na Kalibunaru, čije je otvorenje takoðer upriličeno u sklopu jubilarne 500. Ajvatovice.

Drugi dio takmičenja nastavljen je utakmicama u malom nogometu i košarci, nakon čega je uslijedilo takmičenje u stonom tenisu i šahu. Treći, ujedno i završni dio 12. sportskih susreta uposlenika IZ-e  održan je u nedjelju, 20. juna, kada je izvršena podjela medalja i pehara nakon čega su i svečano zatvoreni ovogodišnji sportski susreti.

{gallery}hodzijada2010{/gallery}

Izvor: Bir.ba