Gradski odbor S.S. Novi Pazar štiti vjeroučitelje

ImageGradski odbor Samostalnog sindikata obrazovanja za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu uputio je saopštenje u kojeme traži "da se kod imenovanja nastavnika verske nastave poštuje Zakon a vrednuje obrazovanje i stručnostda, te da svi koji su bili rasporeðeni a odgovaraju obrazovnom i stručnom
profilu radnika ostanu da i dalje obavljaju svoje prosvetno obrazovne
zadatke, čime bi se izbegle manipulacije i zloupotrebe" navodi se u saopštenju kojeg je potpisao predsjednik Sindikata Šaćir Æorović.

GRADSKI ODBOR SAMOSTALNOG SINDIKATA OBRAZOVANJA
za Novi Pazar, Tutin i Sjenicu

Na sjednici odbora održanoj 31. avgusta 2010. godine u Novom Pazaru, a povodom jučerašnje sjednice Republičkog odbora S.S. obrazovanja izdajemo sljedeće

S  A  O  P  Š  T  E  N  J  E

Podržavamo odluke našeg Republičkog odbora da školska godina počne na vreme, da se naši zahtevi rešavaju pregovorima, a ujedno apelujemo na sve nadležne i Vladu Republike Srbije da pitanje Islamske verske nastave u školama ne budu jednostrani koraci jer to može dodatno da destabilizuje stanje i ugrozi nastavni proces.
Tražimo da se kod imenovanja nastavnika verske nastave poštuje Zakon a vrednuje obrazovanje i stručnost. Zbog specifičnosti situacije i kontinuiteta u radu, mišljenja smo, da svi koji su bili rasporeðeni a odgovaraju obrazovnom i stručnom profilu radnika ostanu da i dalje obavljaju svoje prosvetno obrazovne zadatke, čime bi se izbegle manipulacije i zloupotrebe.
Ujedno želimo srećan početak školske godine 2010/2011.

Predsednik
Šaćir Æorović