Koalicija snova

| Glas islama | Broj 206 | IZ MOG BEOGRADSKOG UGLA | Ana Mileusnić |
ImageMeðutim, čaršija je počela da bruji o tome da postoje indicije da Ekrem uloži deo zaraðenog novca u osnivanje nove partije. Takoðe se priča da će sa Jevrićevom strankom u koaliciju ući i Rasimova partija. Ukoliko se ovo zaista dogodi, to će biti pun pogodak za Rasima Ljajića jer je Ekrem Jevrić njegova poslednja nada, zato što Rasim ima sve manje i manje glasova. Recimo, kada su bili izbori za Bošnjačko nacionalno veće on je u Hadžetu, kvartu gde je roðen i odakle je, imao najmanje glasova. Čak je i Suljo imao više glasova od njega. 

Bošnjački Sejdo Bajramović i Rahman Morina na prestaju da iznenaðuju srpsku javnost. Taman kada sam pomislila da je Sulejman Ugljanin, priznanjem šta mu je osnovna delatnost – praćenje turskih serija, i kako mu je želja upoznavanje sa čuvenom turskom glumicom Berguzar Korel, koja tumači glavni lik Šeherezadu, prevazišao samog sebe, javio se i Rasim Ljajić.

On je vaskolikoj srpskoj javnosti otkrio da gleda rijaliti šou „Farma“. Naime, ministar Ljajić i lider SDPS nas je sve „prosvetlio“ svojim komentarom o ovom rijalitiju.

„Ako svaki graðanin Srbije više veruje bilo kom učesniku ’Farme’ nego nama političarima na vlasti, onda to nešto ozbiljno nije u redu, i ako govorimo o rekonstrukciji Vlade, onda ja moram prvi podneti ostavku“, reče ingeniozni vazal zvaničnog Beograda.

Sve bi ovo bilo lepo da dolazi iz usta nekog časnog i neokaljanog čoveka, ali od izdajnika svog naroda i vazala…?! Priznaćete, nije logično. Zašto bi bilo ko verovao čoveku koji se odrekao Bošnjaka, koji negira veze sa Memorandumom o specijalnom statusu Sandžaka, te sa SDA.

Jedan od učesnika „Farme“ bio je i čuveni Ekrem Jevrić, Bošnjak iz Plava, koji živi i radi u Americi. Postao je popularan po pesmi „Kuća pos’o, pos’o kuća“ u kojoj je slikovito opisao svoj život „preko bare“. Njegov klip je na Ju-tjubu pogledalo oko 7,5 miliona posetilaca.

Jevrić je pobrao dosta glasova publike i plasirao se na treće mesto, zaradivši veoma pristojnu sumu novca.

Meðutim, čaršija je počela da bruji o tome da postoje indicije da Ekrem uloži deo zaraðenog novca u osnivanje nove partije. Takoðe se priča da će sa Jevrićevom strankom u koaliciju ući i Rasimova partija. 

Ukoliko se ovo zaista dogodi, to će biti pun pogodak za Rasima Ljajića jer je Ekrem Jevrić njegova poslednja nada, zato što Rasim ima sve manje i manje glasova. Recimo, kada su bili izbori za Bošnjačko nacionalno veće on je u Hadžetu, kvartu gde je roðen i odakle je, imao najmanje glasova. Čak je i Suljo imao više glasova od njega. 

Tako da jedino što bi moglo da ga spasi je Ekrem, koga narod voli i koji je dobrodušan, pa bi to moglo da pomogne da se navuku glasovi i preðe cenzus.
Smatram da bi to bila koalicija snova. Jevrić bi se ostvario u ulozi u kojoj do sada nikada nije – političara, a bošnjački Sejdo bi dobio glasove. Mada, Ekremu bi više išlo na štetu nego na korist da ulazi u priču sa beogradskim vazalom Ljajićem, jer bi moglo da se desi i to da zbog ovog genija izgubi armiju fanova.

Svejedno, vreme će pokazati svoje i da li će se ova priča realizovati. Meðutim, ono što je činjenica jeste da je Rasim Ljajić sve više zvezda padalica koja je potpuno izgubila kompas.