Gegić optužuje Ljajića i Ugljanina za ubistvo Ruždije Durovića

Već dva puta za redom Feriz Gegić, otac optuženog Ertana Gegića za ubistvo Ruždije Durovića na izborima 2006. godine, obraća se za pomoć Odboru za zaštitu ljudski prava i sloboda Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Kako ističe Feriz Gegić, njegov sin je nepravedno optužen i naglašava da za te njegove tvrdnje postoje svedoci.

“Ovde je slučaj vrlo delikatan, a to je ubistvo Ruždije Durovića, odbornika SDA, za vreme izbora 2006. godine. Za to je ubistvo optužen moj sin Ertan Gegić. On je osuðen na petnaest godina zatvora, ali se kasnije našao svedok, a to je jedna žena, i ona je posvedočila da moj sin nije ubio Durovića. Zbog te činjenice mom sinu je ponovljeno suðenje, ali i posle tog svedočenja on je i dalje u zatvoru. Sve to govori da sud u Srbiji ništa ne radi i da je suðenje ponovljeno po nalogu dva ministra Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina, kako ja ne bih izašao pred izbore u javnost da kažem istinu o ubistvu Ruždije Durovića i zbog čega leži moj sin u zatvor”, istakao je Gegić.

 

Feriz Gegić je istakao da je došao kod gospodina Muratovića da traži pomoć, jer kako kaže, u korumpiranoj Srbiji nikome više ne veruje.

 

“Zato sam došao ovde da se žalim, jer se nadam da će mi neko od njih pomoći, da traže pravdu u svetu, jer u Srbiji pravde nema. Sud je do guše iskorumpiran, pod velikim je pritiskom ministara koji se nalaze u vrhu države, tako da sud ne deli pravdu, već radi kako mu ministri narede, a u ovom slučaju ministri Ljajić i Ugljanin. Moj je sin na dan izbora 2006. godine deset puta pozivan da ode na to izborno mesto, on nije hteo, ali su ga Ljajićev brat i Džemail Plojović non stop zvali, dok on tamo nije otišao”, naglasio je Gegić.

 

Gegić ističe da su na razne načine pojedinci pokušavali da prikriju istinu o ubistvu Durovića, ali da je došlo vreme da se kaže istina.

 

“Isto je tako napravljena taktička varka ova dva ministra, da su mom sinu napravili kuću, ali možete da doðete i da se sami uverite da su tu postavljeni temelji i da tu ništa više nije uraðeno. Ja vas sada pitam ko kome pravi kuću, ako je taj neko nekog ubio, nego samo da bi ćutao. E ne može više da se ćuti. Zbog koga da ćutim? Zbog Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina mi dete leži u zatvoru i ruši mi se porodica. Neka doðu i neka mi pobiju celu porodicu i njega u zatvoru neka ubiju, jer senjima može, oni su vlast i oni mogu da rade šta hoće. Drugačije mene neće moći da ućute”, naglašava Gegić.

 

Gegić kaže da je njegov sin, Ertan Gegić, poslao pismo istine Ministarstvu prvde i podpredsedniku Vlade, Aleksandru Vučiću u kome se govori o dogaðaju iz 2006. godine.

 

“Poslao je moj sin pismo istine Ministarstvu pravde i Aleksandru Vučiću i svima je poslao, i treba da šalje, da kaže istinu. Ja to pismo nisam dobro pročitao, ali ja unapred znam šta u njemu piše. Govori se o nalogodavcima ubistva Ruždije Durovića, o podeli oružja, kao i o tome da ukoliko neko bude za nešto optužen, da će ga vaditi, eto o tome se radi”, kaže Gegić.

 

Predsednik odbora za zaštitu ljudskih prava i sloboda Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Admir Muratović, je istakao da će ovaj odbor učiniti sve pravda bude zadovoljena.

 

“Ono što nas zabrinjava, jeste činjenica da i pored toga što se ubistvo desilo u Novom Pazaru, ponovno suðenje nije bilo u našem gradu,već je izmešteno u Kruševcu. Ono što nas je, takoðe, iznenadilo bilo je to da je porodici Ertana Gegića bilo zabranjeno da prisustvuju suðenju, što nas dovodi u situaciju da sumnjamo u regularnost suðenja. Gospodin Gegić nam je doneo pismo svog sina koje ćemo i mi poslati pravosudnim organima u razmatranje. Mogu reći da je ovo pismo veoma interesantno i nadam se da će biti i državnim organima, jer se u njemu pominju imena koja su u samom vrhuvlasti”, naglasio je Muratović.

 

Sanja Radovanović (Sandžak TV)