Reisu-l-ulema uputio čestitku dr. Dudiću i pismo zahvale muftiji Zukorliću

Image

Sarajevo, 06. januar 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice u
Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je čestitku dr. Mevludu
Dudiću povodom izbora za predsjednika Mešihta Islamske zajednice u
Srbiji i pismo zahvale muftiji Muamer ef. Zukorliću za njegov doprinos, s
pozicije predsjednika Mešihata, razvoju Islamske zajednice u Srbiji.

U čestitki Reisu-l-uleme dr. Mevludu Dudiću, izmeðu ostalog, se kaže:

– Poštovani dr. Dudiću,

U svoje i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam Vam izbor za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i iskazujem svoju osobnu radost i zadovoljstvo kako Vašim izborom tako i pokazanom zrelošću i odgovornošću Islamske zajednice u Srbiji tokom izbornog procesa.

Takoðer upućujem čestitke i svim izabranim članovima Mešihata i muslimanima na području Islamske zajednice u Srbiji koji su pokazali predanost razvoju i stabilnosti Islamske zajednice. Održavanje ovih izbora smatram još jednim velikim postignućem i rezultatom koje je Islamska zajednica u Srbiji postigla u proteklih dvadeset godina.

Ja osobno i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini bit ćemo stalna podrška svim Vašim misijskim poslovima i koracima kojima se jača stabilnost, zajedništvo i napredak Islamske zajednice i poboljšava status muslimana.

Zahvalnost muftiji Muamer ef. Zukorliću 

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović u pismu upućenom muftiji Muamer ef. Zukorliću iskazao je zahvalnost za njegov doprinos, s pozicije predsjednika Mešihata, razvoju Islamske zajednice u Srbiji. U pismu Reisu-l-uleme se ističe:

– Poštovani muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić,

Nakon izbora dr. Mevluda Dudića za predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, predstavlja mi veliko zadovoljstvo da, kao reisu-l-ulema i vrhovni muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, iskažem Vam iskrenu zahvalnost za veliki doprinos koji ste dali uspostavljanju i razvoju organa i ustanova Islamske zajednice tokom vršenja dužnosti predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji u proteklih dvadeset godina.

Sebi svojstvenom energijom i entuzijazmom, odvažnošću i požrtvovanošću dali ste snažan pečat veoma složenim dogaðajima u jednom teškom vremenu za našu Zajednicu. Pokazali ste znanje i vještinu, dostojanstvo i hrabrost o čemu zorno svjedoči ukupan razvoj Islamske zajednice, posebno izuzetan uspjeh obrazovnog i socijalnog sistema Zajednice, ali i Vaš hvalevrijedan trud u zaštiti temeljnih prava i sloboda muslimana u Srbiji.

Iskazujući Vam zahvalnost na uspješnom radu i neosporno značajnim rezultatima za dobrobit Islamske zajednice i muslimana, raduje me nastavak zajedničkog rada na daljem razvoju i stabilnosti Islamske zajednice i unapreðenju položaja muslimana na Allahovo i zadovoljstvo svih onih koji su nam povjerili emanet voðenja naše Zajednice, navodi se, izmeðu ostalog, u pismu Reisu-l-uleme muftiji Zukorliću.

Izvor: Rijaset.ba