Zajednički iftar u Novoj Varoši

Image

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji a u sklopu manifestacije “Festival islama” i ove godine bit će pripreðeni zajednički iftari na otvorenom prostoru u većini sandžačkih gradova. Tako je prvi iftar sinoć prireðen u Novoj Varošiuz prigodan prediftarski program. 

Program je, učenjem Kur'ana Časnog, otvorio gostujući karia iz Saudijske Arabije, šejh Muhammed Abdulaziz, a nakon njega prisutne poselamio i dobrodošlicu poželio glavni imam Medžlisa IZ-e Nova Varoš Ismet-ef. Bihorac. 

Prisutnim džematlijama u Novoj Varoši obratio se i predsjednik Mešihata Islamske zajednice muftija dr. Mevlud-ef. Dudić, koji je govorio o značaju druge trećine mjeseca Ramazana – magfiretu. 

Potom je uslijedio akšamski ezan kojim je oglašen iftar, a prisutni džematlije su u prelijepom ambijentu zajedništva iftarili. Iftaru su prisustvovali i predstavnici humanitarne organizacije IHH iz Turske, dekan FIS-a dr. Enver Gicić, direktor Medrese Rešad-ef. Plojović, rukovodilac Vjersko-prosvjetne službe Enver-ef. Omerović i direktor CHR “Hajrat” Mirsad-ef. Bećirović. 

Nakon iftara, obavljen je teravih namaz u džamiji, gdje se je vazu-nasihatom obratio direktor Medrese Rešad-ef. Plojović. 


Informativna služba