MOK: Održana Šetnja za djecu Palestine

Image

Muslimanski omladinski klub – MOK je danas na trgu Gazi Ias bega Ishakovića organizirao šetnju je prisustvaolo jako veliki broj graðana graðana, kako iz Novog Pazara tako i iz cijelog Sandžaka.

Dok svijet i Meðunarodna zajednica ne čine ništa da zaustave krvoproliće i nasilje u Gazi, Sandžaklije barem na ovaj način šalju poruku da su ujedinjeni u pravdi, istini i iskrenoj podršci.

Okupljeni u znak podrške prošetali su gradom uz uzvike tekbira. Na početku protesta skupu se obratio koordinator MOK-a Abdurahman ef. Kujević koji je uputio dovu za muslimane Gaze.

“ I hoćemo ovu poruku da pošaljemo, sa ovoga mjesta jasno i glasno muslimanima i nemuslimanima. I da kažemo da se mi ponosimo našom vjerom, i ponosimo se svim našim vrijednosima, i ne stidimo se ni jednog propisa naše vjere. I ne stidimo se, i ne bojimo se pravde i istine. I zato smo danas ovdje da kažemo tu pravdu jasno.“, istako je hfz. Kujević

Naglašava, ,, Ono sto se danas dogaða pred licem licemjernog svijeta i čovječanstva, zaista ne mogu naći riječi opišem.”

,, Molim Allaha Moćnog, Uzvišenog, Gordog, koji sve može da On s.w.t., spusti Svoju milost, na umet Muhameda s.a.v.s. . Molim Njega, koji pokreće ove ogromne oblake, koji je kadar savjeznike da porazi, da porazi neprijatelje Islama i da bude podrška i pomoć nejačima, čeljadima ženama, djeci, starcima, svima onima koji nemaju snage ni moći da se odbrane od zuluma i nepravde“, podvlači hfz. Kujević.

Graðani saglasni, nepravda koja se čini nad muslimanima Palestine, možemo zaustaviti iskrenom dovom.

SANAPRESS – Dženefa Zećović