Mr. Omerović se sastao sa prvim čovjekom IGASA-e u Džidi – Dogovoreni projekti za Sandžak

Image

U srijedu, 20. avusta 2014. godine, rukovodilac Mearifske službe Mešihata Islamske zajednice mr. Enver-ef. Omerović boravio je u posjeti Svjetskoj Islamskoj humanitarnoj organizaciji IGASA u Džidi. Tom prilikom se susreo sa generalnim sekretarom dr. Ihsanom bin Salih Tajibom. 

Omerović je iskoristio priliku da prenese selame rukovodstva Mešihata IZ-e u Srbiji, predsjednika dr. Dudića i muftije sandžačkog Zukorlića, obavjestio ih o stanju muslimana u Srbiji, pogotovo Sandžaku, i upoznao o svim aktivnostima, uspjesima ali i poteškoćama sa kojima se susreću muslimani na ovom prostoru kao i vjerske i nacionalne institucije. 

Dr. Ihsan je izrazio radost zbog upriličene posjete, sa zadovoljstvom je slušao o uspjehu Mešihata na svim poljima, a posebno na polju obrazovanja kao najboljeg i najsigurnijeg puta do uspjeha jednog naroda. 

Dr. Ihsan je izrazio želju da posjeti i Mešihat u sklopu njegove planirane turneje po Balkanu, koja će se upriličiti u skorijem vrijemenu. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo da postoji dobra volja za saradnju izmeðu ove dvije institucije i izrazili spremnost da je u narednom periodu unaprijeðuju. 

Omerović je potom održao sastanak i sa direkorom Sektora za projekte i organizaciju ove organizacije dr. Abdulahom bin Muhamed Habhabom, sa kojim je konkretno precizirao projekte za Sandžak. 

Informativna služba