Svečano otvorena Škola Kur'ana Časnog u Frankfurtu

Image

Sinoć, 12.09.2014. godine, sa aksam namaza, u prostorijama džemata „Gazi Isa-beg“ u Frankfurtu, svečano je otvoreno odjeljenje Škole Kur'ana Časnog.

Svečanosti je prisustvovala ugledna delegacija Mešihata IZ-e, na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud-ef. Dudćem, a u delegaciji je bio i direktor Škole Kur'ana Časnog hfz. Irfan-ef. Malić.

Na samom početku je Kemal-ef. Sejdović, u ime domaćina, poselamio i izrazio dobrodošlicu delegaciji IZ-e, kao i mnogobrojnim prisutnim džematlijama, koji su iz ljubavi prema Kur'anu i sa velikim ushićenjem i zadovoljstvom dočekali trenutak u kome i ovaj dio dijaspore dobija svoje odjeljenje Škole Kur'ana.

Direktor Škole je na samo početku govorio o važnosti i ulozi odgojo-obrazovnih institucija Islamske zajednice, sa posebnim osvrtom na Školu Kur'ana i na njen dosadašnji rad i razvoj.

Navodeći kur'anski ajet po kome su odabrani oni koje je Allah dž.š. počastio Objavom – Kur'anom, on je istakao i da su muslimani Sandžaka, a od sada i dijaspore, počašćeni Školom Kur'ana, kroz koju se mogu naučiti učiti Allahovu dž.š. Riječ i tako zaraditi Njegovu milost i naklonost.

Uvaženi muftija dr. Dudić je u svom vrlo nadahnutom obraćanju izrazio poštovanje prema Bošnjacima u dijaspori koji se na različite načine pokušavaju organizirati kako bi svoju vjeru sačuvali i svoju djecu u vjeri odgojili, te je istakao da je i otvaranje odjeljenja Škole Kur'ana u Frankfurtu jedan od tih načina.

Posebne čestitke je uputio velikom dobrotvoru Ferhanu Sejdoviću koji je i inicijator i donator otvaranja ovog odjeljenja.

Muftija je pozvao prisutne da upišu svoju djecu u ovu školu, kao i da druge na to podstaknu i time daju doprinos ovom hairli projektu.

Nakon dove, prisutni su zajedno sa gostima iz Sandžaka imali prilike pogledati prostorije u kojima će se Kuran učiti.

Da podsjetimo, dan ranije je muftija Dudić u ovom džematu održao hutbu na temu „Halal nafaka i sadaka – uspjeh našeg Bošnjaka“, dok je hafiz Irfan imao priliku džumu održati u džematu Bošnjačke kulturne zajednice Sandžaka.


Informativna služba