CHR Hajrat obišao porodicu Polovina

Image

Život je put posut raznim iskušenjima. Uživajući u brojnim blagodatima koje nam je Allah darovao, često zaboravljamo na ljude koje je Allah iskušao teškim bolestima.

Ekipa Centra za humanitarni rad „Hajrat“ tokom mjeseca septembra je u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice u Priboju obišla porodicu Polovina.

Petočlana porodica Polovina nema dovoljno sredstava za svakodnevni život, a najstariji član ove porodice Anes Polovina boluje bolest zbog koje, već šest godina, mora ići tri puta nedjeljno na dijalizu krvi. Njegovo stanje moglo bi se poboljšati ukoliko bi izvršio operaciju koja košta 50 000 eura. Teška bolest ne dozvoljava Anesu da radi i zaraðuje za svoj život. Njegov brat koji je zdrav i koji bi mogao raditi, ne radi jer u Priboju nema posla, a vani ne može otići, jer je potreban bolesnom bratu. Od socijale koju primaju ne mogu pokriti troškove jednog mjeseca, a kamoli izdvojiti novac za operaciju. Anesov život je ispunjen bolovima, bolnicama i svakodnevnim liječenjem, zbog čega nije u situaciji započeti bračni život i osnovati svoju porodicu.

Direktor CHR “Hajrata” Mirsad ef. Bećirović uručio je skromnu pomoć porodici Polovina, izrazivši nadu da će se ljudi dobre volje odazvati i da će im pomoći da prebrode iskušenja u kojima su se našli.

CHR “Hajrat” poziva sve ljude da svojim udjeljivanjem olakšaju Anesov život, omoguće mu operaciju poslije koje će živjeti i raditi kao i svi drugi ljudi.

Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao:

„Musliman je muslimanu brat, ne čini mu nasilje, ne izdaje ga. Ko pomogne svome bratu muslimanu – Allah će njemu pomoći, ko otkloni nevolju od brata muslimana – Allah će otkloniti njegovu nevolju na Sudnjem dana, ko pokrije sramotu brata muslimana – Allah će pokriti njegovu sramotu na ovom i onom svijetu. Allah će pomagati svome robu sve dok on pomaže svome bratu muslimanu”. (Buharija i Muslim)

Molimo Uzvišenog Allaha da pomogne porodici Polovina i da im olaksa iskušenja koja su ih zadesila, a da svima nama da snage da budemo od onih koji pomažu drugima.

CHR Hajrat