Muftija dr. Dudić u posjeti Muftijstvu preševskom

Delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, koju su čini predsjednik dr. Mevlud-ef. Dudić i direktor Medrese „Gazi Isa-beg“ Rešad-ef. Plojović, posjetila je Muftijstvo preševsko i tom prilikom se sastali sa preševskim muftijom Fikret-ef. Limanijem. Radnom sastanku su prisustvovali i članovi Mešihata, predsjednici i glavni imami Medžlisa sa područja Preševske Doline.

Nakon što je muftija Limani upoznao predsjednika Dudića sa aktivnostima tog muftijstva, muftija dr. Dudić je govorio o značaju jedinstvene Islamske zakednice i jedinstva muslimana općenito, značaju Medrese i njenog postojanja, pogotovu novootvorenog isturenog odjeljenja u Preševu, gdje se nastava odvija na Albanskom jeziku.

Direktor Plojović je govorio o razvoju Medrese „Gazi Isa-beg“ te posebnim dostignućima i rezultatima u toku protekle 24 godine.

Delegacija je u društvu muftije i profesora koji rade u preševskom odjeljenju, obišla prostorije Medrese i tom prilikom se muftija Dudić obratio učenicama, govoreći o značaju muslimanke u društvu, ističući ponos koji osjeća institucija Islamske zajednice zbog novootvorenog odjeljenja Medrese u Preševu.

Učenicama se obratio i direktor Rešad-ef. Plojović, koji je još jedanput pred učenicama potvrdio radost cijelog kolektiva Medrese ali i Mešihata, zbog činjenice da u Preševu postoji odjeljenje Gazi Isa-begove Medrese na Albanskom jeziku.

Nakon obraćanja, predsjednik Mešihata i direktor Medrese su učenicama uručili prigodne poklone, te pozvali rukovodstvo, nastavno osoblje i učenice da posjete Medresu „Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru.

Informativna služba