Delegacija Muftijstva tuzlanskog posjetila Mešihat

Image

U okviru posjete ustanovama Islamske zajednice u Srbiji, delegacija Muftijstva tuzlanskog na čelu sa muftijom Vahid ef. Fazlovićem, 12.12.2014. godine, posjetila je Mešihat gdje ih je primio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima.

Tom prilikom muftija Fazlović je iznio svoje impresije svime onim što je Islamska zajednica na ovim prostorima postigla u posljednje dvije decenije u uslovima u kakvim je radila, dodajući da je ovo samo nastavak duge i plodonosne saradnje započete sa nivoa Tuzlanske i Novopazarske medrese.

Muftija Dudić je izrazio zahvalnost za posjetu i podršku Tuzlanskog muftijstva ustanovama Islamske zajednice u Srbiji, posebno naglasivši značaj saradnje na vjersko-prosvjetnom planu, uz nadu da će ona u budućnosti biti na još većem nivou. Takoðe je istakao da Sandžak, osim brendova po kojima je prepoznatljiv, postaje poznat i po originalnim naučnim projektima kakav je Enciklopedija sandžačko-bošnjačke književnosti autora dr. Jahje Fehratovića, koju je tom prilikom poklonio Muftiji tuzlanskom.


Nakon Mešihata, delegacija je posjetila Dječji mekteb „Reudu“, Školu Kur'ana Časnog, Fakultet za islamske studije, Medresu „Gazi Isa-beg“ i Internacionalni univerzitet.

Delegiciju Muftijstva tuzlanskog, pored muftije Fazlovića, činili su i pomoćnik muftije dr. Sead ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed ef. Hatunić, glavnim imam u Tuzli hfz. Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa IZ-e Lukavac Zijad ef. Vehabović i sekretar Muftijstva Muhamed Hasanspahić.

Informativna služba