CHR Hajrat obišao dvije porodice u Rožajama

Image

CHR Hajrat zijaretio je dvije porodice u Rožajama. Dvije životne priče jedna o starici koja je sama, a druga govori o prepunoj kući majki 12 djece.

Nana Džemila Elezaj živi na Bandžovom Brdu, hvali se na svoje komšije za koje kaže da joj bezuslovno pomažu u svim kućnim poslovima, ali kaže da uopšte nije lako živjeti u samoći, bez igdje ikoga, bez svog krova nad glavom kao podstanar ova nana živi već pet godina.

Druga porodica majka Hanifa Husović, majka dvanaestoro djece, sedmoro dječaka i pet djevojčica,pored nemaštine koja ih je zadesila, ide i bolest najmlaðe dijete je epileptičar, drugo ima kamen u bubregu, za operaciju para nema. Suprug Hanife Husović je takoðe bolestan, ima četiri bajpasa, tako da je sva odgovornost na njoj.

Ali djeca su odgojena za primjer jedna ćerka pohaða Medresu, dok je druga studentica informatike na IUNP-u, ostali idu u školu i mekteb.

Majka kaže da joj je Allah dž.š dao djecu i da će se ona boriti koliko je u njenoj moći da ih izvede na pravi put da budu dobri, pošteni i vrijedni ljudi, da steknu znanje kako vjersko tako i da završe škole. Ponosna je na svoju djecu i kaže da su joj poslušna.

Iako im dosta toga fali najmlaða ćerka kaže da ništa ne želi već samo svoje roditelje, braću i sestre zdrave i pored sebe.

Malo podrške materijalne i u hrani dobro će doći ovoj porodici, kao i staroj samici Džemili.

Hajrat ponovo poziva sve ljude koji su u mogućnosti da zajedno sa njima pomognu ovim porodicama.

SANA