Polaznici Škole Kur'ana Časnog predstavili naučeno

Image

Završena je nedjelja u kojoj su polaznici škole Kur’ana Časnog predstavljali naučeno, a time su oduševili svoje roditelje i učiteljice.

Kroz nekoliko priredbi učenici su pokazali ogroman trud koji su uložili prilikom učenja časne knjige Kur’ana, ali su time pokazali i rad svojih učiteljica.

“Jako sam zadovoljna uspjehom svojih učenika, a djeca su to i pokazala na ovoj priredbi. Ovo je dalji podsticaj ne samo za njihov rad već i moj, kako zalaganje tako i trud. Osnovni cilj škole Kur’ana Časnog i mene kao učiteljice jeste intenzivnije druženje djece sa Kur’anom, a sve u cilju poboljšanja moralnih vrijednosti.”

Pored učiteljice koja je ponosna na svoje učenike, tu su i roditelji koji imaju samo riječi hvale za školu Kur’ana jer im osim mogućnosti da njihovi mališani nauče Kur’an, pružaju i veliku pomoć u odgoju djece.

“Veoma sam zadovoljna radom škole Kur’ana, jer nam pomaže u odgoju djece i usmerava ih na pravi put. Sigurna sam da koliko god znači meni i mom djetetu isto toliko znači i ostaloj djeci i njihovim roditeljima.”

Kako kaže uciteljica Nicević polaznici su biseri škole Kur’ana Časnog, jer je upravo ova škola svjetlo Sandžaka.

Ona je posebno istakla da su miljenici Allaha dz.š. oni koji uče Kur’an, što potvrðuje i Allahov poslanik Muhammed s.a.v.s, a to su upravo ova djeca koja imaju želju naučiti Kur’an i postati čuvari Allahove knjige.