Novi Pazar nije teroristički centar!

Image

Narastajuća islamofobija je kulminirala napadom na “Šarli ebdo”, koji je svojim provocirajućim karikaturama Muhameda a.s. uvrijedio oko milijardu i po muslimana širom svijeta, ta uvreda nije zaobišla ni muslimane u Novom Pazaru.

Hafiz Irfan efendija Malić, direktor Škole Kur'ana, kaže da je prava i iskrena vjera motivacija za solidarnost, pravdu i meðusobnu ljubav i poštovanje meðu narodima. On je preko “Afere” uputio zajednički proglas svih muslimana Novog Pazara – muslimanima u svijetu:

“Mi muslimani nismo zulumćari i teroristi i nećemo se nikome pravdati. Mi ne vršimo invazije na nemuslimanske zemlje, mi ne bombardujemo druge i ne uništavamo njihova materijalna dobra. Mi ne otimamo tuðe resurse, ne ubijamo cijele narode, ne gaðamo obogaćenim uranijumom nemuslimane. Mi nemamo logore za nemuslimane, ne finansiramo svrgavanje nemuslimanskih režima, ne pomažemo cijepanje nemuslimanskih država”, kaže hfz. Malić.

“Mi ne izmišljamo neprijatelje, mi ne crtamo ono što vrijeða druge. Mi volimo Muhameda a.s. i druge poslanike, mi smo uvrijeðeni kada neko crta karikature našeg miljenika Muhameda a.s. Ovo što se desilo u Parizu nije “islamski terorizam”! Zato bih zamolio medije u Evropi za izvinjenje što stalno koriste “islamski terorizam”, zaključuje Malić.

(Afera)