Delegacija OEBS-a posjetila Mešihat

Image

U petak 23.01.2015. god. delegacija Misije OEBS-a u Srbiji, koju je predvodio zamjenik šefa Misije Majkl Ujehara, posjetila je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji, gdje ih je primio direktor Medrese „Gazi Isa-beg“ Rešad ef. Plojović.

Obzirom da je ovo prva zvanična posjeta g-dina Ujehare Sandžaku i Mešihatu, domaćin je gosta upoznao sa strukturom i radom Islamske zajednice te aktuelnom situacijom i problemima sa kojima se součavaju muslimani na ovom prostoru, posebno u zadnjih sedam godina.

Predstavnici OEBS-a su se posebno interesovali za rad odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice, planovima i programima po kojima rade, izražavajući svoje zadovoljstvo dobijenim informacijama, tj. činjenicom da oni koji se školuju u njima stiču kvalitetna znanja iz različitih oblasti obrazovanja, kako vjerskih tako i svjetovnih, te da se neki od njih nalaze na važnim pozicijama u društvu.

Direktor Plojović je goste upozano sa činjenicom da sve veći broj svršenika Medrese svoje školovanje nastavlja na domaćim visokoobrazovnim ustanovama, pokazujući povjerenje u njih, što je i bio osnovni cilj njihovog osnivanja.

Informativna služba