Posjeta Seada ef. Jasavića bošnjačkim džematima u Sjevernoj Evropi

Image

Nakon posljednjih dogaðaja u Parizu i valu islamofobije koja je pogodila Evropu, imam plavske džamije Sead ef. Jasavić posjetio je džemate sjeverne Evrope.

Tako su džematlije Bošnjaci u Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj imali priliku da se druže sa ovim vrijednim imamom koji je održao niz predavanja i druženja tokom svoje posjete.

Ef. Jasavić je održao predavanja na aktualne teme u Danskoj i Njemačkoj a tokom prošlog vikenda boravio je i u Švedskoj.

Dzemat Ikra u gradu Landskrona na jugu Švedske posjetio je tokom trodnevne posjete 16, 17 i 18 januara gdje je predvodio hutbu i predavanje u petak navečer, održao seminar i gdje se takoðer družio sa džematlijama. Ovu aktivnost organizovalo je udruženje BKZ Landskrona.

Tema seminara bila je ljubav prema Poslaniku s.a.w.s. gdje je uvaženi efendija govorio kako muslimani treba da vole svoga Poslanika s.a.w.s. i na koji način treba da odgovore na učestale uvrede koje dolaze od strane onih koji neznaju ko je bio naš Poslanik s.a.w.s.

Seminari u gradu Landskroni su bili jako posjećeni i ef. Jasavić je predložio džematlijama da pozitivno djeluju u društvu i da budu primjer u činjenju dobročinstva kako bi razbili predrasude koje često mediji šire protiv muslimana.