Islamska zajednica otpočela sa seminarom na temu Obnova kvaliteta

Image

U organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Srbiji danas je u Novom Pazaru održana prva sesija seminara na temu „Obnova kvaliteta“.

Seminar je uvodnim izlaganjem otvorio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić. Prvi izlagač na seminaru bio je muftija sandžački Muamer ef. Zukorlić.

Seminar se provodi shodno odluci Mešihata o reorganizaciji Islamske zajednice sa posebnim akcentom na obnovu i unapreðenje kadrovskog kvaliteta.

Učesnici seminara su imami, nastavnici, vaspitači, mualime i administrativni službenici, kao i rukovodioci ustanova, službi i udruženja Islamske zajednice.

Narednih mjeseci Islamska zajednica će provesti višeslojne aktivnosti koje, prema izlagačima, predstavljaju „fine radove“ na sistemu Islamske zajednice.

Predsjednik Mešihata u svom izlaganju istakao je važnost ovog seminara u duhu trajnog obrazovanja, što predstavlja islamsku i općecivilizacijsku priznatu vrijednost.

U svom izlaganju Muftija sandžački je stavio fokus na ideologiju, metodologiju i metodu djelovanja Islamske zajednice, a potom se osvrnuo na značaj duhovno-etičkog, idejnog, profesionalnog i estetskog odgoja kadrova u Islamskoj zajednici.

Informativna služba